Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонтен к-т шарнири за скоростния лост...???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ремонтен к-т шарнири за скоростния лост...???

Мисля, че и преди съм поставял този въпрос, но така или иначе досега не съм получил отговор...
    Продава ли се комплект тефлонови втулки, които се намират в шарнирните съединения на лостовата система за превключване на предавките?
    Иначе, досега съм питал на няколко места, но там ми дават цени - 65, 68, 80лв на съответната щанга/лост (цялата система се състои от 3бр лостове). Никъде обаче не дават цена само на втулките, които всъщност се и износват... Някои да има повече инфо по въпроса?
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Значи аз преди 2 години се зблъсках с тоя проблем 3 щангички са Да.продават се на щанга няма само втулки убих се да ги търся ................ доколкото си спомням бяха еднакви самоче с различна дължина и накрая са като шарнирчета ама бяха толква разбити...... че бяха за боклука. на сякаде ме гледаха като полезно ископаемо и така и така вече бяха свалени пак да ги сложа нали се сещаш И понеже тогава бях в свищов колата беше разглобена там купих от плевен от магазина 3 някакви по дълги бяха от друга италянска кола ама шарнирчетата им бяха накрая същите срязахме ги с флексито и ги снадоха и завариха по размера на оригиналните и гас още е така голяма цигания напраихме ама ...... лоста е стегнат включва си скоростите няма ядове ...........тихо прошепвам да не ме чуе дявола и хварлям щипка солчица ...........
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
    Alfa Romeo 145 1.4 16v
    BMW 520i E39

Comment

На типото го имах същия проблем, много тъпа работа Сигурно на 155 е нещо подобно, нали се фиат...
      Та и аз се бях разтърсил за ремонтен комплект. Има ги, предлагат се поотделно трите щанги, но са с шарнирите в двата края комплект. Обаче нещо цената не ми хареса (по спомен нещо 35/45/55 лв според зависи коя от трите) и правих едни цигании със запълване на шарнира колкот да не се вади
      Поотделно шарнир нямаше (то и не знам как може да се ремонтира)

пп: на фиата едната щанга предава движението на лоста напред/назад, другата съответно ляво/дясно, а третата е просто фиксираща. Обикновено се разбиват първите две, така че погледни, може да не се наложи да сменяш и трите

EDIT: е сега го погледнах в епер-а. Картинка позната до болка. Се едно гледам типото. Ако решиш да правиш, свали щангите и провери дали от типо/темпра няма да станат. Обикновено цените са в пъти надолу. И друго - провери си вилката, която е в/у кормилната рейка. Има един ш..ан лагер, който ако се разбие, лоста се мандахерца.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

не съм сигурен ама маи за алфа бяха други че аз зимах от типо и ги рязах и снаждах маи таи беше абе старшен цигания бах свъртял ама раоти
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
        Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
        Alfa Romeo 145 1.4 16v
        BMW 520i E39

Comment

Проблема при мен е, че при превключване на скоростите имам усещането, че някъде нещо закача... Всички вещи лица, които обиколих за съвет ми казаха, че проблема не е в синхронизаторите на скоростите или съединителя(както аз си мислех), а е някъде по лостовата система. Но при огледаа на същата - никой не стигна до заключението, че шарнирите са разбити, а само пръскаха малко масълце и казваха... "карай!!!"... Карай.. карай... ма мене това закачане ме дразни
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

E не, то ако са разбити шарнирите има луфт в лоста, но скоростите си се включват перфектно. Щом лоста се движи трудно, най-вероятно проблема е във вилката. Във фиат-форума има цяла ода за нея.
            Е тва нещо от картинката:

Comment

на кое му казваш вилка ?
              ...номер 1 ли имаш предвид или...?

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                на кое му казваш вилка ?
                Бе и аз съм се изказал
                Имам предвид целия възел и по-специално мястото на лагеруване с кормилната рейка на част (4)

Comment

Първоначално публикувано от tonov
                  Първоначално публикувано от Z:)m
                  на кое му казваш вилка ?
                  Бе и аз съм се изказал
                  Имам предвид целия възел и по-специално мястото на лагеруване с кормилната рейка на част (4)
                  е, значи ще гледаме за луфтове някакви

Comment

Имам един въпрос...знам,че темата е старичка,но мисля,че е актуална все още.Сменях рейка,а нали на нея лагерува механизма на скоростите-та явно нещо е станало,щото сега ми се изключва от 5-та скорост както карам.Въпросът ми е-каква може да е причината.Тя 5-та и преди влизаше малко трудно,но никога не е изключвала

Comment

Working...
                    X